انواع نمایشگر گوشی موبایل

آیا می خواهید بدانید که چند نوع نمایشگر گوشی وجود دارد!

نمایشگر­های گوشی­های هوشمند در سال­های اخیر ، بیش از هر زمان دیگری کلمات اختصاری تولید کرده ­اند که هر یک از آن­ها دارای فناوری متفاوتی است. AMOLED ، LCD ، LED ، IPS ، TFT ، PLS ، LTPS ، LTPO.این لیست همچنان در حال رشد است.

به نظر می رسد که فناوری­ های مختلف موجود کافی نیست. تولیدکنندگان قطعات و اسمارت فون ها نام­­های بزرگتر و بیشتری را مانند “Super Retina XDR” و “Dynamic AMOLED” تصویب می­کنند ، که در نهایت احتمال سردرگمی در بین مصرف کنندگان را افزایش می­دهد؛ بنابراین موبایل کالج (مرکز تخصصی تعمیرات موبایل کشور) نگاهی به برخی از این اصطلاحات مورد استفاده در ورق مشخصات گوشی­ های هوشمند می­ اندازد و آن­ها را رمزگشایی می­کند. با ما همراه باشید.

انواع نمایشگر های تلفن های همراه را بشناسید!

انواع مختلفی از نمایشگرها در تلفن­ های هوشمند مورد استفاده قرار می­گیرند: LCD ، OLED ، AMOLED ، Super AMOLED ، TFT ، IPS و چند مورد دیگر که امروزه کمتر در تلفن­های هوشمند وجود دارد ، مانند TFT-LCD. یکی از رایج ترین گوشی­هایی که اکنون در گوشی­های میان رده و همچنین بالارده دیده می­شود، IPS-LCD است. اما همه این­ها به چه معناست؟
به طور خلاصه ، دو نوع فناوری در بازار برای نمایشگرهای گوشی­های هوشمند وجود دارد: LCD و OLED. هر یک از آن­ها دارای تغییرات و نسل های مختلفی است که باعث ایجاد اختصارات بیشتری می شود .

نمایشگر تلفن همراه
نمایشگر تلفن همراه

نمایشگر LCD چیست و چه ویژگی­های منحصر به فردی دارد؟

LCD  به معنای نمایشگر کریستال مایع است. نام آن به مجموعه­ای از کریستال­های مایع که با نور پس زمینه روشن می­شوند اشاره دارد. همه گیر بودن و نسبتاً کم هزینه بودن آن­ها را به گزینه­ های محبوب برای گوشی­ های هوشمند و بسیاری از دستگاه­های دیگر تبدیل کرده است.

LCD­ها نیز در زیر نور مستقیم خورشید عملکرد خوبی دارند. زیرا؛ کل صفحه نمایش از پشت روشن شده ­است. اما از نمایش رنگی با دقت کمتری نسبت به نمایشگرهایی که نیازی به نور پس زمینه ندارند رنج می­برد.

 به گفته موبایل کالج (مرکز حرفه­ ای آموزش تعمیرات موبایل در تبریز) در داخل تلفن­ های هوشمند، هر دو صفحه نمایش TFT و IPS دارید. TFT مخفف Thin Film Transistor است. یک نسخه پیشرفته از LCD که از یک ماتریس فعال (مانند AM در AMOLED) استفاده می­کند. ماتریس فعال به این معنی است که هر پیکسل به صورت جداگانه به یک ترانزیستور و خازن متصل است.

مزیت اصلی TFT هزینه تولید نسبتاً کم و افزایش کنتراست در مقایسه با LCD­های سنتی است. عیب LCD­ های TFT تقاضای انرژی بیشتر نسبت به برخی دیگر از LCD­ ها ، زاویه دید کمتر و تولید مثل رنگ است. به همین دلایل ، و کاهش هزینه گزینه­ های جایگزین ، معمولاً از TFT در تلفن­های هوشمند استفاده نمی­شود.

نمایشگرهای IPS چیست و بیشترین کاربرد آن کدام است؟

فناوری IPS (سوئیچینگ درون هواپیما) مشکلی را که نسل اول نمایشگرهای LCD با استفاده از روش TN (Twisted Nematic) را برطرف می­کند ، حل می­کند.

در پانل­های IPS ، کریستال­های مایع با صفحه نمایش هم تراز هستند و در نتیجه زاویه دید بالایی دارند. معمولاً در تلویزیون­ها با 178 درجه ذکر می­شوند ، که این یکی دیگر از مشخصات نمایشگرهای IPS است. ویژگی دیگر نمایشگرهای IPS در ارتباط با سایر فناوری­های LCD تولید مجدد رنگ برتر است.

نمایشگرهای LCD PLS چه خصوصیاتی دارند؟

در استاندارد PLS (Plane to Line Switching) از اختصاری استفاده می­شود که شباهت زیادی به IPS دارد.این فناوری که توسط سامسونگ دیسپلی توسعه داده شده دارای همان مشخصات نمایشگرهای IPS است.زاویه تولید و تولید رنگ مناسب ، اما در مقایسه با نمایشگرهای OLED و LCD / VA سطح کنتراست کمتری دارد.

طبق گفته Samsung Display ، پنل­های PLS در مقایسه با رقیب خود ، پنل­های IPS LG Display ، هزینه تولید پایین تر ، میزان روشنایی بالاتر و حتی زاویه دید بالاتری دارند.

نمایشگر LED  یا LCD؟ کدام در ترازوی تکنولوژی سنگین تر است؟

فناوری به کار رفته در نمایشگر LED ، کریستال مایع است ، تفاوت در LED­ها ، ایجاد نور پس زمینه است.

LED ­ها این مزیت را دارند که انرژی بسیار کمی مصرف می­کنند.از طرف دیگر ، عملکرد نور پس زمینه ارائه سطح کنتراست قابل رقابت با نمایشگرهای OLED را برای نمایشگرهای LCD / LED دشوار می­کند. زیرا؛ کنترل روشنایی توسط هر پیکسل جداگانه انجام نمی­شود ، بلکه براساس مناطق موجود در نمایشگر انجام می­شود. با ادامه این مطلب آموزشی و موبایل کالج (مرکز حرفه­ای تعمیرات و آموزش تعمیرات موبایل در سطح کشور) همراه باشید.

نمایشگر AMOLED و ویژگی های آن چگونه است؟

AMOLED مخفف Active Matrix Organic Light-Emitting Diode است. در حالی که این ممکن است پیچیده به نظر برسد. اما در واقع اینطور نیست. ما قبلاً در فناوری TFT LCD با ماتریس فعال روبرو شده ایم و OLED به سادگی اصطلاحی برای یک فناوری نمایش فیلم نازک دیگر است.

OLED ماده­ای آلی است که همانطور که از اسم آن پیداست با عبور جریان از آن نور ساطع می­شود. برخلاف پانل­های LCD که نور آن ها روشن است ، نمایشگرهای OLED همیشه خاموش هستند.

این بدان معناست که نمایشگرهای OLED دارای رنگ سیاه بسیار خالص تری هستند و وقتی رنگ سیاه یا تیره بر روی صفحه نمایش داده می­شود، انرژی کمتری مصرف می­کنند. با این حال ، تم­های رنگ روشن تر در صفحه های AMOLED به طور قابل توجهی بیشتر از یک LCD با استفاده از همان موضوع از انرژی بیشتری استفاده می­کنند. تولید صفحه نمایش OLED نیز گرانتر از LCD است.

از آنجا که پیکسل­های سیاه در نمایشگر OLED خاموش هستند ، نسبت کنتراست نیز در مقایسه با صفحه­ های LCD بالاتر است. نمایشگرهای AMOLED نیز دارای نرخ تازه سازی بسیار سریعی هستند. اما در نقطه ضعف در نور مستقیم خورشید به اندازه LCD­ های دارای نور پس زمینه کاملاً قابل مشاهده نیستند. سوختن صفحه و تخریب دیود (از آنجا که آلی هستند) از دیگر مواردی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

از طرف مثبت ، صفحه های AMOLED می­توانند نازک تر از LCD باشند (زیرا به لایه ای با نور پس زمینه احتیاج ندارند) و همچنین می توانند انعطاف پذیر شوند.

تفاوت بین نمایشگر های OLED  و AMOLED و Super AMOLED چیست؟

OLED مخفف دیود ساطع کننده نور آلی است. یک صفحه نمایش OLED از ورقه­ های نازک از ماده الکترو لومینس تشکیل شده ­است که مزیت اصلی آن تولید نور خودشان است.بنابراین؛ نیازی به نور پس زمینه نیست؛ زیرا انرژی مورد نیاز را کاهش می­دهد. نمایشگرهای OLED معمولاً به عنوان نمایشگرهای AMOLED هنگام استفاده در تلفن­های هوشمند یا تلویزیون شناخته می­شوند.

Super مانند LCD­ های IPS ، Super AMOLED با ادغام لایه پاسخ لمسی در خود نمایشگر ، و نه به عنوان یک لایه اضافی در بالا ، فرض اولیه AMOLED را بهبود می­ بخشد.

نمایشگر سوپر امولد
نمایشگر سوپر امولد

در نتیجه ، نمایشگرهای Super AMOLED نور خورشید را بهتر از نمایشگرهای AMOLED کنترل می­کنند و همچنین به انرژی کمتری نیاز دارند. همانطور که از نام آن پیداست ، Super AMOLED به سادگی نسخه بهتری از AMOLED است.

آخرین تکامل این فناوری “Dynamic AMOLED” نامگذاری شده­است. سامسونگ جزئیات معنای این اصطلاح را بیان نکرد.اما تأکید کرد که پانل­ هایی با چنین شناسایی شامل گواهینامه HDR10 + است که طیف وسیع تری از کنتراست و رنگ را پشتیبانی می­کند. همچنین کاهش نور آبی را برای بهبود راحتی بصری پشتیبانی می­کند.

در همین راستا ، اصطلاح “Fluid AMOLED” که توسط OnePlus در پیشرفته ترین دستگاه­های خود استفاده می­شود ، اساساً نرخ تازه سازی بالا را نشان می­دهد ، که منجر به ایجاد انیمیشن­های مایع روی صفحه می­شود.موبایل کالج(مرکز آموزش تعمیرات موبایل در تبریز) در ادامه به نمایشگر تاشو می­پردازد.

 فناوری بکار رفته در نمایشگرهای تاشو و قابل جمع شدن چیست؟

یکی دیگر از مزایای نمایشگرهای OLED این است. با از بین بردن یک لایه روشنایی ، جز component نه تنها می­تواند نازک تر باشد بلکه انعطاف پذیرتر است.همچنین در دستگاه­های مفهومی با صفحه نمایش قابل استفاده است.

این فناوری با Royole FlexPai مبهم ، مجهز به یک پنل OLED که توسط BOE چین ارائه می­شود ، شروع به کار کرد.

TFT ، LTPS ، LTPO ، IGZO چه مشخصاتی دارند؟

با اصطلاحات کمتر رایج دیگری نیز روبرو خواهید شد که اغلب در مطالب تبلیغاتی تلفن­ های هوشمند برجسته شده­اند.

TFT (ترانزیستور فیلم نازک):

نوعی نمایشگر LCD که یک لایه نیمه رسانای نازک روی صفحه را رسوب می­دهد ، که امکان کنترل فعال شدت رنگ در هر پیکسل را فراهم می­کند.دارای مفهوم مشابه ماتریس فعال (AM) استفاده شده­است. در نمایشگرهای AMOLED. این در پنل­های TN ، IPS / PLS ، VA / PVA / MVA و غیره استفاده می­شود.

LTPS (PolySilicon) با دمای پایین:

 نوعی TFT که بر اساس فناوری a-Si (سیلیکون آمورف) ، وضوح بالاتر و مصرف برق کمتری نسبت به صفحه های TFT سنتی ارائه می­دهد.

IGZO (اکسید روی گالیوم ایندیوم):

 یک ماده نیمه هادی مورد استفاده در فیلم­های TFT ، که همچنین اجازه می­دهد تا با وضوح بالاتر و مصرف برق پایین تر ، و در انواع مختلف صفحه نمایش LCD (TN ، IPS ، VA) و نمایشگرهای OLED عمل کند.

LTPO (اکسید پلی کریستالین با دمای پایین):

 فناوری توسعه یافته توسط اپل که می­تواند در نمایشگرهای OLED و LCD نیز استفاده شود. زیرا؛ ترکیبی از تکنیک های LTPS و IGZO است. نتیجه؟ مصرف برق کمتر در اپل واچ 4 و گلکسی اس 21 اولترا استفاده شده­است.

نمایشگر آینده (MicroLED)آیا دامنه ساخت و طراحی محدود دارد؟

یک نمایشگر microLED برای هر زیر پیکسل صفحه نمایش یک دیود ساطع کننده نور دارد. معمولاً مجموعه­ای از دیودهای قرمز ، سبز و آبی برای هر نقطه است. احتمال استفاده از نوعی ماده معدنی مانند نیترید گالیم (GaN) وجود دارد.

با استفاده از یک فناوری نوری که از خود ساطع می­شود ، نمایشگرهای microLED نیازی به استفاده از نور پس زمینه ندارند و هر پیکسل به صورت جداگانه “خاموش” می­شود. نتیجه چشمگیر است. چشمان شما همان سطح نمایشگر OLED را می­بیند ، بدون اینکه از خطر احتباس تصویر یا سوختن دیودهای آلی رنج ببرد.

یکی دیگر از مزایای فن آوری microLED ، امکان نمایش تصاویر با سطح روشنایی بالاتر در حالی که از مصرف انرژی کمتری بهره می­برد ، ترکیب نقاط قوت هر دو صفحه OLED و LCD.

این یکی از دلایلی است که توضیح می­دهد، استفاده از چنین فناوری تا به امروز در دامنه محدود باقی مانده است.

سخن آخر و جمع بندی این مطلب فوق العاده:

موبایل کالج (از بهترین مراکز تعمیرات و آموزش تعمیرات موبایل در ایران) در این مطلب آموزش تعمیرات موبایل اطلاعات کامل و بروزی را در مورد نمایشگر گوشی­های هوشمند ارائه داد. از صفحه نمایش متداول گرفته تا کم کاربرد،تک تک این موارد را برای شما شرح دادیم. سعی کنید هر قسمت این مطلب فوق العاده پیشرفته را بارها مطالعه و بررسی کنید تا در انتخاب نمایشگر مطابق با میل خود دچار شک نشوید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
برای امتیاز به این سایت کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *