بیس باند به محدوده فرکانس اصلی سیگنال انتقال اشاره دارد. بیس باندهمچنین می تواند به نوعی انتقال داده که در آن دادههای دیجیتال یا آنالوگ از طریق یک کانال غیر چندگانه ارسال میشود،اشاره کند. موبایل کالج (مرکز تعمیرات موبایل در سطح کشور) در این مطلب آموزش تعمیرات موبایل به صورت کاملا پیشرفته به موضوع بیس باند خواهد پرداخت. با ما همراه باشید.
واحد باند پایه (BBU) واحدی است که باند بیس را در سیستمهای تلکام پردازش میکند. یک ایستگاه مخابراتی بی سیم معمولی متشکل از واحد پردازش باند پایه و واحد پردازش RF (واحد رادیویی از راه دور – RRU) است. واحد باند پایه در اتاق تجهیزات قرار میگیرد و از طریق فیبر نوری با RRU متصل میشود. BBU مسئول ارتباط از طریق رابط فیزیکی است. BBU دارای مشخصات زیر است:
طراحی مدولار ، اندازه کوچک ، مصرف کم انرژی و به راحتی قابل استفاده است.
BBU در یک سایت سلول تلفن همراه از یک پردازنده سیگنال دیجیتال تشکیل شدهاست تا سیگنالهای صوتی را برای انتقال به واحد تلفن همراه پردازش کند.همچنین سیگنالهای صوتی معکوس دریافت شده از واحد تلفن همراه را پردازش کند. پردازشگر سیگنال دیجیتال همچنین با تولید نمونههای متوالی دیجیتال SAT که به صورت پیوسته رمزگشایی میشوند ، برای تولید اولین لحن صوتی نظارتی (SAT) برای انتقال به واحد تلفن همراه کار میکند. سرانجام ، پردازشگر سیگنال دیجیتال با نمونه برداری و پردازش نمونههای متوالی SAT دوم و اندازه گیری توان ، وجود SAT دوم تولید شده توسط واحد تلفن همراه را تشخیص میدهد.
پردازنده بیس باند چیست و نحوه عملکرد آن چگونه می باشد؟
تلفنهای همراه و سایر دستگاهها معمولاً برای کنترل عملکردهای محاسباتی و ارتباطی خود به پردازش قابل توجهی نیاز دارند. واحد پردازش مرکزی (CPU) چنین دستگاهی، عملکردهای زیادی را امکان پذیر میکند.اغلب شامل چندین برنامه نرم افزار و درایور است. اکثر دستگاههای ارتباطی سیار همچنین دارای پردازنده (Baseband BP) ، جدا از CPU هستند. به طور کلی ، این توابع کنترل رادیویی ، مانند تولید سیگنال ، مدولاسیون ، رمزگذاری و همچنین تغییر فرکانس را مدیریت میکند. همچنین میتواند انتقال سیگنال ها را مدیریت کند.
پردازنده باند پایه به طور معمول در همان برد مدار CPU قرار دارد. اما از یک جزء الکترونیکی رادیویی جدا تشکیل شدهاست؛ بنابراین میتواند یک رابط برنامه نویسی و نرم افزار کنترل متفاوت داشته باشد. عملکرد سخت افزار اغلب مستقل از عملکرد سایر اجزای تلفن نیز هست. یک مزیت، معمولاً این است که تغییر در برنامه های نرم افزاری و سیستم عاملها بر عملکرد BP تأثیر نمیگذارد. اشکالات نرم افزاری میتواند سایر قابلیتها را تحت تأثیر قرار دهد. اما پردازنده باند پایه معمولاً در چنین شرایطی بدون مشکل کار خواهد کرد.
از پردازنده برنامهها اغلب برای مدیریت همه برنامه های نرم افزاری دستگاه استفاده میشود. یک پردازنده باند پایه جداگانه همچنین میتواند طراحان تلفن را قادر به ایجاد برنامهها و رابطهای کاربری بدون نگرانی در مورد تغییر در BP یا نحوه پردازش سیگنالهای رادیویی کند. قابلیتهای ارتباط بی سیم از اوایل قرن 21 همچنان در حال افزایش است. برخی از مدلهای پردازنده رادیویی باند پایه میتوانند کانالهای زیادی را همزمان کنترل کنند. معمولاً هنگام پردازش همه خواستهها را دریافت و منتقل میکنند.
مشکل مادربرد و نکات مربوط به آن:
گاهی اوقات یک خازن کوچک یا یک قطعه خراب می تواند باعث خرابی پایه شود. امروزه انواع مختلفی از سیگنال در یک تلفن وجود دارد. 2G ، 3G .4G یک 3Gهمچنین دارای دو تا سه شرکت مختلف چیپ ست است؛ زیرا هر شرکت ارتباط تلفنی از یک فرکانس یکسان استفاده نمیکند. در زمینه تعمیر تلفن همراه ، به دلیل پیچیدگی تلفنهای هوشمند طراحی شده در حال حاضر ، تعمیر شبکه یا Baseband چالش برانگیزترین کار است.
تعداد زیادی از قطعات شبکه میتواند بر عدم کارکرد Baseband تأثیر بگذارد.. اما تعداد کمی تعمیر کار وجود دارد که میتواند مشکل شبکه را به درستی تشخیص دهد و آن را ترمیم کند. آیفون مانند گوشی هوشمند دیگر بازار نیست. تمام اجزای موجود در مادربرد بسیار ریز هستند. نه تنها به مهارت و ابزار میکرو لحیم کاری نیاز دارد. همچنین باید انتخاب شود که چه گرمای خاصی را حذف کند بدون اینکه روی سایر اجزای مادربرد تأثیر بگذارد ، باید کاملاً آموزش دیده باشید.
BP همچنین میتواند سیگنالهای تلفن همراه را جستجو کرده و آنها را ردیابی کند و همچنین آنتن ها را به صورت خودکار انتخاب کند. در بسیاری از موارد ، یک پردازنده باند پایه در یک بسته مدار مجتمع مانند یک آرایه شبکه توپی وجود دارد. مدلهای کم مصرف نیز اغلب در دسترس هستند. از سال 2011 ، قابلیتهای پردازنده باند پایه اغلب از پروتکلهای نسل چهارم برای ارتباط بی سیم پشتیبانی میکند.
پردازنده اغلب بخشی از مودم دستگاه است و می تواند شامل سایر ویژگیها مانند حافظه Flash باشد. یک پردازنده باند کم حافظه کم مصرف اغلب به رابطهای مشترک مانند Universal Serial Bus )USB) که در اکثر رایانه ها و دستگاههای تلفن همراه وجود دارد متصل است. طراحی پردازندههای جداگانه در تلفن نه تنها کارآمد است ، بلکه میتواند از سو عملکرد به دلیل اشکالات نرم افزاری جلوگیری کند ، که میتواند باعث مشکلات گسترده تلفن و همچنین مشکلات شبکه شود.
آیا میتوان بیس باند آیفون را ترمیم کرد؟
در واقع شما میتوانید باند پایه اکثر آیفونها را تعمیر کنید. اولین چیزی که باید بدانید این است که هنگامی که باند بیس آیفون خود را خراب کردید ، باید بدانید که این یک مشکل سخت افزاری است.
خوشبختانه شرکتهای زیادی وجود دارند که میتوانید برد تلفن خود را به آنها بفرستید و به شما کمک میکنند این مشکل را برطرف کنید و قبل از ارسال مجدد سیستم عامل، ابتدا شما باید آیفون خود را جدا کنید تا صفحه منطق را حذف کنید. (اگر می خواهید این کار را انجام دهید و تازه کار هستید ، میتوانید نحوه انجام این کار را در ادامه این مطلب یاد بگیرید. اگر خودتان نمیتوانید آن را تقسیم کنید ، لطفاً آن را نزدیک تکنسین واجد شرایط در منطقه خود ببرید.) به توصیه موبایل کالج (مرکز تمیرات موبایل در کشور) شما نباید که هنگام تلاش برای تعمیر تلفن خود آسیب بیشتری به آن وارد کنید.
در ادامه این مطلب آموزش تعمیرات موبایل ما به شما نحوه تعمیر دقیق بیس باند را آموزش خواهیم داد. پس ادامه این مطلب آموزشی فوق العاده را از دست ندهید.
برای اینکه مشکل No Service را برطرف کنیم، باید چه کنیم؟
باید خاطرنشان بکنیم که برخی از گوشیهای آیفون مشکل عدم سرویس دهی پیدا می کنند. البته ممکن است شما نیز با چنین مشکلی برخورد کنید که در بالای صفحه تلفن همراه خود پیام searching یا No service را ببینید. وقتی که چنین پیامی را مشاهده کردید، به این معنی است که تلفن همراه شما برای خدمات سیم کارتش در جستجوی یک شبکه میباشد و همچنین تلفن همراه شما نمیتواند سیم کارت را شناسایی کند. باید خاطر نشان کرد که چنین مشکلی زمانی اتفاق میافتد که بیس باند تلفن همراه دچار ایراد شده باشد.
شما زمانی میتوانید که اقدامات اولیه و ساده را انجام دهید که مطمئن شوید تلفن همراه شما سیم کارتش سرویس دهی نمیکند و همچنین آنتن ندارد. در این صورت است که میدانید مشکل شما موقتی نمیباشد و تلفن همراه شما باید مورد تعمیر جدی قرار گیرد. شما ابتدا باید تلفن همراه خود را خاموش کنید. سپس بعد از چند ثانیه آن را روشن کنید و ببینید که ایراد برطرف شده است یا خیر.
در مرحله دوم شما باید بررسی کنید که آیا عدم وجود آنتن و سرویس دهی سیم کارت سراسری است یا نه و منطقه شما را شبکههای تلفن همراه پوشش میدهند یا خیر. شما باید همچنین تنظیمات شبکه گوشی خود را دوباره ریست کنید، بلکه این ایراد برطرف شود. باید اشاره کرد که به روز رسانی کردن سیستم آیفون، تماس گرفتن با اپراتور سیم کارت از روشهای کاربردی برای رفع چنین مشکلی میباشد. همچنین عدم آنتن دهی سیم کارت ممکن است یک خطای ساده باشد که توسط سیستم عامل به وجود آمده است. پس نباید فوری اقدام به تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری بکنید!
شما باید ابتدا تلفن همراه خود را ریست کنید و همچنین سیستم عامل خود را به روز رسانی کنید تا شاید مشکل به همین سادگی برطرف شود. همچنین بروز مشکل در سیم کارت باعث به وجود آمدن چنین شرایطی میشود. باید خاطر نشان کرد که بعضی از تلفنهای همراه با بعضی از سیم کارتها سازگاری پیدا نمیکنند و باید آنها را تعویض کرد. پس قبل از اینکه اقدام به تعمیرات جدیدی کنید، از سالم بودن سیم کارت خود و سرویس دهی آن مطمئن شوید. اگر بررسیهای لازم را انجام دادید و مشکلی در سیم کارت و اپراتور نبود به احتمال خیلی زیاد بیس باند آیفون شما دچار مشکل شده است و باید اقدام به تعمیر آن کرد.
مراحل دقیق تعمیر بیس باند و نکات طلایی مربوط به آن:
اولین قدم برای تعمیر بیس باند این است که ابتدا شما باید به عیب یابی و تشخیص مشکل اقدام کنید. برای اینکه مطمئن شوید مشکل از آنتن دهی منطقه نیست و بیس باند خراب است، باید وارد تنظیمات گوشی شوید و گزینه General را انتخاب کنید.
سپس شما باید دادههای سیستم مودم را در قسمت About مورد بررسی قرار دهید. زمانی که پیام عدم جستجو یا عدم سرویس دهی نشان داده شد، میتوان نتیجه گرفت که سیستم مودم هم فعالیت ندارد. پس؛ باید به بررسی مدار بیس باند اقدام کرد. برای اینکه تشخیص دهید بیس باند مشکل دارد باید میزان مقاومت CPU بیس باند آیفون و آی سی RF را با استفاده از یک مولتی متر اندازه گیری کنید. قسمتی که در آن اتصال کوتاه وجود دارد نیاز به بررسی دقیق تر دارد و باید مورد تعمیر قرار گیرد.
در برخی از موارد مشکل از خازن میباشد و باید مورد تعویض قرار گیرد. قبل از اینکه اقدام به تعویض خازن کنید حتماً از کافی بودن مقدار سیم لحیم اطمینان حاصل کنید؛ زیرا خازن باید محکم در سر جای خود متصل شود و اگر چنین کاری به خوبی انجام نشود خازن عملکرد درستی نخواهد داشت. از دیگر عواملی که باعث بروز مشکل در بیس باند آیفون میشوند میتوان خراب بودن کریستال بیس باند، خراب بودن آی سی تغذیه، خراب بودن CPU بیس باند و خراب بودن آیسی تغذیه نام برد. شما باید هر یک از این قسمتها را به دقت بررسی کنید تا بتوانید بیس باند را به درستی تعمیر کنید.
برای اینکه بتوانید مادربرد را مورد بررسی و عیب یابی قرار دهید باید آن را به یک مجموعه کامل نمایشگر متصل کنید. شما باید عمل برق رسانی به مادربرد را انجام دهید و دکمه پاور را نگه دارید تا صفحه نمایش روشن شود. اگر در نوار وضعیت پیام No service را دیدید، میتوانید نتیجه بگیرید که مشکل از سیمکارت نمیباشد و بیس باند شما ایراد دارد. حال باید مادربرد را از مجموعه نمایشگر جدا کنید.
سخن آخر و جمع بندی این مطلب آموزشی و کاربردی:
موبایل کالج (مرکز آموزش تخصصی تعمیرات موبایل در تبریز) در این مطلب آموزش تعمیرات موبایل اطلاعات جامع و دقیقی را در مورد بیس باند و علل خرابی آن ارائه داد. همچنین به نحوه تعمیر دقیق آن نیز اشاره کرد. اگر به حرفه تعمیرات موبایل علاقه دارید، مقالات ما را به هیچ وجه از دست ندهید. برای اینکه مطالب را خیلی بهتر یاد بگیرید، چندیدن بار اقدام به مرور کنید. اگر به دنبال تعمیر بی دردسر و تعمیر تلفن همراه خود هستید ما به شما موبایل کالج (مرکز تعمیرات موبایل در سطح کشور) را پیشنهاد میکنیم.