امروزه تمام ابزارهای الکترونیکی که قابلیت حمل و نقل بدون نیاز به اتصال مستقیم دارند، از باتری استفاده می کنند. تلفن همراه نیز از این قاعده مستثنا نیست و باتری آن قابل شارژ می باشد. باتریهای لیتیوم یونی بهترین نوع باتری های شارژی در تمام ابزارهایی همچون تلفن همراه، لپتاپ، تبلت و غیره می باشند.
ما به شما توصیه می کنیم که با موبایل کالج تبریز همراه باشید تا اطلاعات درست و جامعی در مورد باتری های لیتیومی و باورهای غلط مربوط به آن و همچنین اطلاعاتی در مورد دلایل تورم باتری و چگونگی رویارویی با آن را در اختیار شما قرار دهیم.
باتری تلفن های همراه و تورم آن!
در واقع باتری های لیتیوم یونی جز باتریهای قابل شارژ میباشد که عمل تخلیه شارژ با حرکت یون های لیتیوم از الکترود منفی به سمت الکترود مثبت صورت میگیرد و در هنگام شارژ شدن عکس همین پروسه رخ میدهد. یعنی یونهای لیتیوم از الکترود مثبت به سمت الکترود منفی حرکت خواهند کرد.
به صورت خلاصه میتوان گفت که در حال حاضر باتریهای لیتیوم یونی جزء بهترین نوع باتریهای قابل شارژ میباشند. در واقع تکنولوژی بهتری نسبت به این نوع باتریها هنوز ارائه نشده است. البته این مسئله بدین معنی نیست که چنین باتریهایی هیچگونه ایرادی ندارند و هیچ وقت دچار خرابی نمی شوند!
تورم یا باد کردن باتری تلفن همراه چیست؟
یک مسئله کاملاً رایج و مشخص تورم یا باد کردن باتری تلفن همراه میباشد. زمانی که تلفن همراه دچار این ایراد شود، باتری آن به صورت کاملاً عجیب ورم ویا باد میکند و در واقع شاهد تغییر شکل آن خواهیم بود. در این حال کاربر تصور میکند که باتری در هر لحظه ممکن است منفجر شود!
در بعضی موارد نیز ممکن است تورم باتری آن قدری محسوس نبوده و با چشم قابل مشاهده نباشد؛ بنابراین تورم باتری تلفنهای همراه میتواند به شدتهای مختلفی خودش را نمایان کند.
با توجه به شرایط ممکن است تورم باتری با شدتهای مختلفی صورت پذیرد. گاهی اوقات ممکن است این تورم به صورتی باشد که کاربر یک برآمدگی بر روی قاب پشت تلفن همراه خود مشاهده کند و حتی اگر تورم باتری بیش از حد باشد، قاب پشت گوشی را نیز از بدنه جدا خواهد کرد.
دلیل تورم یا باد کردن باتری تلفن همراه چیست؟
عوامل بسیار مختلفی در باد کردن یا ورم باتری تلفنهای هوشمند امروزی میتواند دخیل باشد؛ بنابراین نمیتوانیم بگوییم که تنها یک عامل مستقل باعث بروز این ایراد شده است. گاهی اوقات پروسه ساخت و طراحی تولید باتری دچار مشکلاتی میشود و این مشکلات منجر به بروز مسئله تورم باتری خواهند شد.
گاهی اوقات نیز عامل اصلی تورم باتری به پایان رسیدن عمر باتری میباشد؛ اما امروزه میتوان دلیل اصلی تورم و باد کردن باتری تلفنهای همراه را بیتوجهی به مسائل خاص از سوی کاربر و همچنین استفاده نادرست از آن را نام برد. به عنوان مثال استفاده از شارژرهای غیراستاندارد بیش از اندازه شارژ کردن باتری تلفن همراه از جمله مواردی میباشد که منجر به بروز تورم در باتری تلفن همراه خواهد شد.
متاسفانه بسیاری از کاربران به مسائل مربوط به تلفن های همراه بیتوجهی میکنند و باعث میشوند که عمر باتری تلفن همراه آنها هرچه زودتر کاهش یابد. یکی از اصلیترین مواردی که منجر به باد کردن باتری تلفنهای همراه میشود، قرار گرفتن گوشی برای مدت بسیار طولانی در شارژ و داغ شدن آن میباشد.
باتری های لیتیومی یونی و چگونگی کاهش عمر آنها:
در باتری تلفنهای هوشمند امروزی سلولهای لیتیوم یونی وجود دارد که با محدودیتهای بسیار مهمی از نظر شدت جریان مجاز مواجه میباشند. در واقع از سلولهای یک باتری لیتیوم یونی برای شدت جریان که از آن میگذرد، محدودیتهای سخت گیرانهای در نظر گرفتهاند. زمانی که تلفن همراه به شارژر زده میشود و همه چیز درست است، متالیک لیتیوم پدیدار نمی شود.
ولی زمانی که بیش از اندازه باتری تلفن همراه شارژ شود، حالتی به وجود میآید که باعث ایجاد متالیک لیتیوم خواهد شد. در چنین شرایطی متالیک لیتیوم بر روی آند لایه لایه قرار می گیرد و در همین حین کاتد ثبات خودش را از دست خواهد داد و به یک عامل اکسید کننده تبدیل میشود. همین پروسه منجر به متورم شدن یا باد کردن باتری تلفن همراه میشود.
طبق توضیحات قبلی عوامل بسیاری منجر به تورم یا باد کردن باتری تلفن همراه میشوند. اما در ۶۰ تا ۷۰ درصد مواقع عامل اصلی که باعث بروز چنین مشکلاتی میشود، مسئله اور شارژ کردن باتری یا بیش از اندازه شارژ کردن آن میباشد. باتریهای لیتیوم یونی با گذشت زمان دچار این مشکل می شوند، اصطلاحاً فاسد میشوند یا تاریخ انقضای خود را از دست میدهند. بسیاری از باتریهای لیتیوم یونی تلفنهای موبایل به همین دلیل باد میکنند.
با باتری متورم یا باد کرده چه کنیم؟
ابتدا سعی کنید نکات ایمنی را در رابطه با این مسئله به شدت رعایت کنید. زمانی که شما یک باتری لیتیوم یونی متورم دارید و اگر شدت تورم باتری شما بیش از حد باشد، شما با یک بمب کوچک مواجه خواهید بود که هر لحظه ممکن است منفجر شود و آتش بگیرد. بنابراین ؛سعی کنید تمام موارد ایمنی را را به خوبی رعایت کنید.
نباید باتری متورم را به هیچ عنوان به شارژ بزنید و سعی کنید آنرا با سرما و گرمای مستقیم به هیچ وجه تماس ندهید.
توصیه میکنیم که در صورت متورم شدن باتری تلفن همراه آن را خارج کنید و در مکانی دور از دسترس یا کلاً در زیر زمین دفن کنید. اگر قادر به جدا کردن باتری متورم تلفن همراه خود نیستید میتوانید با کارشناسان موبایل کالج تبریز در ارتباط باشید. در این صورت مشکل تورم یا باد کردن باتری تلفن همراه شما برطرف خواهد شد.
چگونه از ورم کردن باتری تلفن همراه جلوگیری کنیم؟
- برای مدت زمان طولانی گوشی را به شارژ نزنید.
- از شارژر مناسب و اورجینال استفاده کنید.
- گوشی را خنک و خشک نگه دارید.
- باتری گوشی را به موقع تعویض کنید.
سخن آخر و جمع بندی این مطلب آموزشی
با توجه به اهمیت باتری و ضروری بودن آن برای هر تلفن هشمند، باید تمام نکات مربوط به نگهداری درست از آن را فرابگیرید و به توصیه های ما توجه کنید. برای اینکه بتوانید یک تعویض باتری کاملاً بی دردسر و مطمئن را تجربه کنید، ما به شما موبایل کالج تبریز را پیشنهاد میکنیم.
مجموعه موبایل کالج تبریز یکی از بهترین مراکز تعمیرات موبایل در سطح کشور می باشد که قادر به تعمیر انواع تلفن های هوشمند است. در صورت داشتن هرگونه سوال و یا درخواست تعمیر، می توانید در بخش نظرات زیر این مطلب و یا در صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.